sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Kiireisen jogurttikakku!


Tein toissa viikonloppuna kuivakakkuja. Taatelikakkua tein ensimmäistä kertaa elämässäni ja koin sen kiireiselle ihmiselle melko työlääksi.  Jogurttikakku sitten taas on aivan päinvastainen. Se yllätti mehevyydellään. Vasemman puoleinen kakku on jogurttikakku joka valmistui tunnissa kaikenkaikkiaan.
Ainekset:

dlvehnäjauhoja,itse käytin Annihelenan kakkujauhoja
3 dlsokeria (itse käytin hienoa sokeria) 
1 tlsoodaa
1 tlvanilliini tai vaniljasokeria (jos ei ole niin voi jättää pois) 
3 dlJotain maku jogurttia. Esim. laktoositon hedelmäpommi tai granaattiomena
2munaa
200 gSunnuntai margariinia laktoositon (on muuten maidoton myös) 
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Taikinasta riittää yhteen isoon kakkuun. Paistetaan uunin alatasossa 45min. Kokeile tikulla onko valmis. Kiertoilmauunissa noin 30min.
Kakun voi tehdä myös maidottomana jolloin vaihdat jogurtin esim. marjaisaan soijajogurttiin. Margariinina käytät tosiaan sunnuntai laktoositonta voita.
Gluteenittoman saat kakusta kun korvaat vehnäjauhot sunnuntai gluteenittomalla jauhoseoksella. Korppujauhot vaihdat gluteenittomiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti