maanantai 19. joulukuuta 2016

Haluaisin kirjoittaa akneihosta ja sen haasteista...


Olen kärsinyt aknesta noin puolet elämästäni. Teini-iässä alkanut piina jatkuu edelleen. Diane Nova pillerit ovat auttaneet asiaan ja kosmetologilla käynti auttanut sekä arpiin että itse akneen. 
Tärkeää aknessa on oikea hoito. Kosmetologikoulun käyneenä voin sanoa että suurin osa ihmisistä hoitaa aknea väärin. Kun akne on paha ei kosmetologilla käynti enää riitä vaan on mentävä lääkäriin. Vaihtoehtoja löytyy antibiooteista roaccutan-kuuriin ja yhdistelmäpillereihin. Apteekista saatavat voiteet kuten Basiron voide auttavat paikallisesti,jos akne on esimerkiksi vain otsassa. 
Lähtökohtia aknen hoidossa on liiallisen pesun välttäminen,hygienia ja hyvä kasvovoide. Kun ihon pinta on rikki,iho tulehtuu. Kun kasvojen iho on hyvässä kunnossa tukkeumia ei synny niin helposti ja tulehdukset pysyvät aisoissa. Ihonalaisiin kystiin ja akneen ei auta enää voiteet. Lääkärissä käynti ja kosmetologin avustus auttavat pääsemään pahimmasta aknehelvetistä,mutta jokainen aknesta kärsinyt tietää että ongelma tuntuu loputtomalta. Ikuinen pelko kalvaa sisällä. 
 Mihin siis ensin kiinnittää huomiota kun ihosi kukkii?
Ensimmäinen asia on pesuaine. Liian kuivattava pesuaine kuivattaa ihon pintaa,joka lisää talin tuotantoa ja rikkoo ihon pinnan jolloin tulehduksen riski kasvaa. Öljymäiset pesuaineet ovat tästä hyviä. Toinen tärkeä asia on pyyhe. Älä pyyhi kasvojasi tavalliseen pyyhkeeseen. Pyyhe kuivuu hitaasti ja kerää bakteereja. Käytä esim. wc paperia iho kuivaamiseen tai pumpulilappuja. Myös muita hygienisiä vaihtoehtoja löytyy. 
 Panosta yövoiteeseen. Yöllä ihosi uudistuu ja käyttää ravintoaineita. Anna kasvoille kunnon yövoide joka on rasvaiselle tai sekaiholle tarkoitettu. Vaihda tyynyliina tarpeeksi usein. Vähintään kerran viikossa. Jätä aamupesu väliin ja painele wc paperilla ihosta suurin rasva ja laita päivämeikki suoraan iholle. Suosi öljyttömiä meikkivoiteita. Vesipohjaiset meikkivoiteet eivät tuki. Urban Decaylla ja Joe Blascolla on vesipohjaisia meikkivoiteita. Satsaa tässä kohtaa!
 Itse kokeilen tällä hetkellä kookosöljyn voimaa kasvojen hoidossa. Kerron miten se menee. 
 Älä hoida akne ihoa liikaa. Älä kuori ihoa liikaa tai käytä kasvonaamioita. Moni aine voi ärsyttää ihoa.  Luota hyvään voiteeseen ja hygieniaan. Käytä basiron voidetta pahimmille alueille. 
 Tässä tärkein neuvo : Älä puristele tai nyplää kasvojasi!!! Älä koske kasvoihin likaisilla käsillä!!! 
Kärsivällisyys on hyvä myös muistaa. Mikään ei tapahdu kropassa hetkessä. Muista muuten myös terveelliset elämäntavat. Juo tarpeeksi vettä!
 Nykyään suositellaan aknen hoitoon myös gluteenitonta,maidotonta ja sokeritonta ruokavaliota estämään pahimman vaiheen. Katsotaan miten pillerien lopettaminen minuun vaikuttaa,että olenko pian kaikkia noita. Gluteenittomalla olen ollut nyt kolmisen vuotta toivoen että kroppani ei räjähdä niin kuin viimeksi pillereisen lopettamisen jälkeen. Selkäni oli kaikkein pahin taistelutanner. Pidän teidät ajan tasalla!
 Toivottavasti sait jotain vinkkiä artikkelista.. näillä ainakin pääsee alkuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti